Gizlilik Politikası

Biz Kimiz?

Web sitemizin adresi: syncscollective.com

Hangi Kişisel Bilgileri Ne Amaçla Topluyoruz?

Yorumlar

Ziyaretçiler sitede yorum bıraktığında yorum formunda gösterilen verileri ve ayrıca istenmeyen yorum tespitine yardımcı olmak için ziyaretçinin IP adresi ve tarayıcı bilgisi metnini de toplarız.

E-posta adresinizden oluşturulmuş anonimleştirilmiş bir metin (hash olarak da adlandırılır) Gravatar hizmetine, servisi kullanıp kullanmadığınızı görmek için, sağlanabilir. Gravatar servisinin gizlilik politikası şu adrestedir: https://automattic.com/privacy/. Yorumunuzun onaylanmasından sonra profil resminiz yorumunuzla birlikte herkese görünür.

İletişim Formları

Çerezler

1. Hangi Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

Syncs Collective olarak Platform’da kullandığımız Çerezler’in başlıca amaçları şunlardır:

  • Platform’un çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. Örneğin, oturum açan üyelerin Platform’da farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması.
  • Platform’u analiz etmek, Platform’un performansını artırmak. Örneğin, Platform’un üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Platform’u ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da Kullanıcı’nın aradığını bulmasının kolaylaştırılması.
  • Platform’un işlevselliğini artırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Platform üzerinden üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak, Platform’u ziyaret eden Kullanıcı’nın daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması.
  • Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, Kullanıcı’nın görüntülediği sayfa ve ürünler veya yaptığı seçimler üzerinden Kullanıcı’nın ilgi alanlarıyla bağlantılı reklam/içerik gösterilmesi.

2. Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

Çerezler ve benzeri teknolojilerin kullanımı konusunda Kullanıcı tercihleri bizler için esastır. Buna karşın Platform’un çalışması için zorunlu olan Çerezler’in kullanılması gerekmektedir. Ek olarak, bazı Çerezler’in kapatılması halinde Platform’un bazı işlevlerinin kısmen ya da tamamen çalışmayabileceğini hatırlatmak isteriz.

Platform’da kullanılan Çerezler’e dair tercihlerinizi ne şekilde yönetebileceğinize ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir:

  • Kullanıcı, Platform’u görüntülediği tarayıcı ayarlarını değiştirerek Çerezler’e ilişkin tercihini kişiselleştirme imkanına sahiptir. Eğer kullanılmakta olan tarayıcı bu imkanı sunmaktaysa, tarayıcı ayarları üzerinden Çerezler’e ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylelikle, tarayıcının sunmuş olduğu imkanlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin Çerezler’in kullanılmasını engelleme, Çerezler kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı Çerezler’i devre dışı bırakma ya da silme imkanları bulunmaktadır.
  • Çerezler’e ilişkin tercihlerin, Kullanıcı’nın Platform’a erişim sağladığı her cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilmektedir.
  • Mobil cihazlar üzerinden çerezleri yönetmek için mobil cihaza ait ayarlar menüsü kullanılabilir.

Sitemize bir yorum bırakırsanız, isminizi, e-posta adresinizi ve web sitenizi çerezlerde kaydetmeyi seçebilirsiniz. Bunlar size kolaylık sağlamak içindir, böylece başka bir yorum bıraktığınızda bilgilerinizi tekrar doldurmanız gerekmez. Bu çerezler bir yıl süresince kalır.

Bir hesabınız varsa ve bu siteye giriş yaparsanız, tarayıcınızın çerezleri kabul edip etmediğini belirlemek için geçici bir çerez ayarlayacağız. Bu çerez hiçbir kişisel veri içermez ve tarayıcınızı kapattığınızda atılır.

Giriş yaptığınızda, giriş bilgilerinizi ve ekran görüntüleme seçiminizi kaydetmek için birkaç çerez kaydedeceğiz. Giriş çerezleri iki gün ve ekran seçenekleri çerezleri bir yıl boyunca kalır. “Beni hatırla” seçeneğini seçereniz, girişiniz iki hafta boyunca devam eder. Hesabınızdan çıkış yaparsanız, giriş çerezleri kaldırılacaktır.

Bir makaleyi düzenler veya yayınlarsanız tarayıcınıza ek bir çerez kaydedilir. Bu çerez hiçbir kişisel veri içermez ve sadece düzenlediğiniz makalenin yazı kimliğini gösterir. 1 gün sonra zaman aşımına uğrar.

Analiz

Verilerinizi Kimlerle Paylaşıyoruz?

Verilerinizi Ne Kadar Süre Tutuyoruz?

Bir yorum bırakırsanız, yorum ve meta verileri süresiz olarak saklanır. Böylece, takip eden yorumlarınızı denetim kuyruğunda tutmak yerine otomatik olarak tanıyabilir ve onaylayabiliriz.

Web sitemize kayıt yaptıran kullanıcılar için (varsa) kullanıcı profilinde sağladıkları kişisel bilgileri de saklarız. Tüm kullanıcılar kişisel bilgilerini istedikleri zaman görebilir, düzenleyebilir veya silebilir (kullanıcı adı değiştirme hariç). Web sitesi yöneticileri de bu bilgileri görebilir ve düzenleyebilir.

Verileriniz Üzerindeki Haklarınız Neler?

Bu sitede bir hesabınız veya yorumlarınız varsa, bize sağladığınız veriler dahil olmak üzere, hakkınızda tuttuğumuz kişisel verilerin dışa aktarılmış bir dosyasını almayı isteyebilirsiniz. Ayrıca, hakkınızda tuttuğumuz tüm kişisel verileri de silmeyi isteyebilirsiniz. Bu, idari, yasal veya güvenlik amaçlarına uymak zorunda olduğumuz hiçbir veriyi içermez.

Verilerinizi Nereye Gönderiyoruz?

Ziyaretçi yorumları otomatik istenmeyen yorum algılama servisi aracılığıyla kontrol edilebilir.

İletişim Bilgileriniz?

Ek Bilgiler

Web sitemizdeki teknolojilerin kullanımı, başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) olmak üzere, tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

Verilerini Nasıl Koruyoruz?

Hangi Veri İhlali Prosedürlerimiz Var?

Hangi Üçüncü Taraflardan Veri Alıyoruz?

Kullanıcı Verileriyle Ne Tip Otomatik Karar Verme ve/veya Profilleme Yapıyoruz?

Sanayi Bakanlığı Kamuyu Aydınlatma Yükümlülüğü

 

Senkronizasyon

Hesabınıza giriş yapın

Kolektif Yazarı ol!

Kayıt için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Kayıt olarak kullanıcı sözleşmesini ve gizlilik politikasını kabul etmiş sayılırsınız.

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-mail adresinizi girin.